Άρχισε η δίκη για την υπόθεση De Puy

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν οι συνήγοροι των 114 νοσοκομείων που φέρονται να ζημιώθηκαν από υπερκοστολόγηση ορθοπεδικών ειδών, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση De Puy.

Ωστόσο, η δίκη διακόπηκε για τις 26 Μαΐου για να συνεχιστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας.

Κατηγορούμενοι είναι 24 άτομα, στελέχη της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού Johnson&Johnson, του ελληνικού παραρτήματος της «DEPUY HELLAS Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Ιατρικών Ειδών», επιχειρηματίες, αλλά και γιατροί και στελέχη δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εταιρεία από το 2000-2006 φέρεται να δωροδόκησε σε 114 δημόσια νοσοκομεία και θεραπευτήρια, γιατρούς με χρηματικά ποσά και άλλες παροχές και δώρα για να χρησιμοποιούν τα ορθοπεδικά είδη της, τα οποία πωλούνταν υπερκοστολογημένα κατά 35%.

Σύμφωνα με την έρευνα των δικαστικών αρχών, η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 11.593.452,80 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τη διαφορά της εμπορικής αξίας των υλικών και του ποσού που τελικά χρεώθηκε το ελληνικό Δημόσιο.

Οι ανακριτές διαφθοράς έχουν εντοπίσει περίπτωση γιατρού, ο οποίος εκτός από τα «δωράκια» φέρεται να πήρε και εισιτήριο για συνέδριο στο Ελσίνκι, αεροπορικά εισιτήρια για Αβάνα, εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη, αεροπορικά εισιτήρια για Σικάγο και διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.