Αρναούτογλου: Οι πρώτες ενδείξεις για την Πρωτοχρονιά

Την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12), οι δυτικές – βορειοδυτικές περιοχές, το κεντροβόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος θα έχουν συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη η οποία θα δώσει ασθενείς τοπικά βροχές. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, συννεφιά κατά τόπους πιο πυκνή θα επικρατήσει στη δυτική Μακεδονία, στη δυτική – βορειοδυτική Θεσσαλία αλλά και στα νότια τμήματα του Ιονίου. Στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν αραιές συννεφιές, χωρίς φαινόμενα.

Η Αττική θα έχει κάποιες τοπικές συννεφιές νωρίς το πρωί οι οποίες αργότερα θα διαλυθούν και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία θα ξεκινήσει η ημέρα με λίγες συννεφιές οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται να βγάλει ήλιο παντού με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο όπου θα έχουν συννεφιά. Το μεσημέρι των Χριστουγέννων συννεφιά θα επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη καθώς και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και την Πάτρα. Στα βορειοδυτικά θα διατηρηθούν κάποιες τοπικές βροχές ενώ τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στο νοτιοανατολικό νησιωτικό τμήμα της χώρας, ίσως και σε περιοχές της δυτικής και νότιας Κρήτης.

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ ο καιρός χαλάει ακόμα περισσότερο την Τρίτη. Παράλληλα, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, υπάρχουν ενδείξεις ότι κρύες αέριες μάζες θα κατέβουν προς την περιοχή μας γύρω στις 30-31 Δεκεμβρίου και θα κάνουν πιο χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.