Αστικά δρομολόγια και από ΚΤΕΛ – Προσλήψεις οδηγών, 500 επιπλέον λεωφορεία

Ο κορονοϊός σαρώνει την Αττική και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν τον Νο.1 κίνδυνο διασποράς και μετάδοσης του ιού κι έτσι αποτελεί υψίστης σημασίας για την κυβέρνηση η πάταξή του, στα ΜΜΜ. Για τις άμεσες παρεμβάσεις του υπουργείου Υποδομών και για τις μελλοντικές μίλησε ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στο Open TV αποκάλυψε ότι θα βγουν τα ΚΤΕΛ στους δρόμους της Αθήνας για να «δυναμώσει» ο γερασμένος στόλος και θα γίνουν άμεσες προσλήψεις οδηγών.

Αναφορικά με τα Μέσα Μεταφοράς, τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και το πολύπαθο επιβατικό κοινό της Αθήνας είπε: «Η χρήση μάσκας απαιτείται όπου δεν μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις πάνω από 1,5 μέτρο. Σήμερα μετά βίας βγάζουμε 1.050 λεωφορεία που ξεπερνούν κατά μέσο όρο ηλικίας τα 16 χρόνια. Στο επόμενο τρίμηνο θα δείτε προσλήψεις, τα ΚΤΕΛ θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας για τοπικά δρομολόγια. Θα κάνουμε προσλήψεις οδηγών γιατί έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους οδηγούς. Μέχρι τέλος του χρόνου 500 νέα οχήματα θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας. Η κατάσταση σε λεωφορεία και μετρό σε τρεις μήνες δεν θα θυμίζει τίποτα τη σημερινή κατάσταση».

Οσον αφορά στη χρήση μάσκας στα ΜΜΜ είπε ότι «στο Μετρό είναι καθολική η χρήση της μάσκας» ενώ «στα λεωφορεία είναι ικανοποιητική». «Το υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και τις περιφέρειας έχουν έτοιμο σχέδιο προτάσεων για τα 32 δισ.€ του πακέτου στήριξης» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.