Ασβεστοχώρι: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά του ιού

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Υπενθυμίζεται ότι τριάντα έξι είναι συνολικά τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας, εκ των οποίων τα 33 περιστατικά αφορούν τροφίμους της μονάδας και τα τρία εργαζόμενους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Όσοι βρέθηκαν θετικοί διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και στο Ιπποκράτειο, ενώ οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους είναι καλά στην υγεία τους και ασυμπτωματικοί.

Τη μονάδα επισκέφτηκαν χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας για το θέμα ανέφερε: «Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σ’ αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα- δεν επιτρεπόταν ούτε επισκεπτήριο. Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα» και συνέχισε εξηγώντας πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.