«Αυτά που καταθέτει η ανήλικη δεν συμπορεύονται με την κοινή λογική» – Τι λέει ο δικηγόρος του 46χρονου για το βιασμό της θετής του κόρης

«Πρέπει να υπάρχει πληρέστερη ψυχιατρική εικόνα της ανήλικης και να γίνουν περισσότερες ανακριτικές πράξεις όπως το να εξεταστούν τα ρούχα του εντολέα μου και της 13χρονης» αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr, ο Ελευθέριος Κάρτσωνας, δικηγόρος του 46χρονου που προφυλακίστηκε στο Ηράκλειο με τις κατηγορίες του βιασμού και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’εξακολούθηση μετά από καταγγελία της 13χρονης θετής κόρης του.

«Δηλώνει αθώος και εξέθεσε κάποια πραγματικά περιστατικά για τα οποία κατά την άποψή μας αποδεικνύουν ότι το παιδάκι αυτά τα οποία καταθέτει δεν συμπορεύονται με την κοινή λογική» αναφέρει ο δικηγόρος του 46χρονου και προσθέτει ότι «ορισμένα πραγματικά περιστατικά που αφορούν στην καθημερινότητα του παιδιού τα ξέρει καλύτερα από τον καθένα το οικογενειακό του περιβάλλον. Αν ένα παιδί ψευδολογεί, αυτό είναι κάτι αντικειμενικό και μπορείς να το επιβεβαιώσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του, ο 46χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι συχνά η ανήλικη έλεγε ψέματα και ότι μερικές φορές την πήγαιναν στο σχολείο, αλλά αργότερα αποδεικνυόταν ότι έφευγε από το σχολείο. Μάλιστα όπως φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η 13χρονη έφευγε συχνά από το σπίτι και είχε ψεύτικο προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου εστιάζει στο να γίνει και άλλη εξέταση της ανήλικης από παιδοψυχολόγο. «θεωρώ κομβικής σημασίας γεγονός να υπάρχει πληρέστερη ψυχιατρική εικόνα ως προς το παιδί, δεδομένου ότι έχουμε κάποιες ενδείξεις οι οποίες μπορούν και με την εμπειρική παρατήρηση, να οδηγήσουν σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Έχουν υποβληθεί και κάποια αιτήματα από την δική μας την πλευρά τα οποία θα συμβάλλουν στη ανάδειξη της αλήθειας. Αιτήματα για εξέταση από παιδοψυχολόγο, εξέταση των μελών της οικογένειας, διενέργεια περαιτέρω ανακριτικών πράξεων γιατί π.χ. δεν έχουν κατασχεθεί τα ρούχα ούτε του 46χρονου, ούτε της 13χρονης, τα οποία φέρονται να είναι πειστήρια του εγκλήματος. Αυτά τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά».

Ο Λευτέρης Κάρτσωνας υποστηρίζει μιλώντας στο newsit.gr ότι «αυτή την στιγμή, η διαδικασία από πλευράς αποδεικτικού υλικού είναι ακόμα στην αρχή. Αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση, που θα καθυστερήσει αρκετά γιατί έχει ληφθεί γενετικό υλικό. Το θέμα είναι να υπάρξει μια συνδυαστική αξιολόγηση. Οπότε καταλαβαίνετε, ένας ανακριτής και ένας εισαγγελέας υπό το βάρος των ελλείψεων στο στάδιο αυτό αρκεί να πιθανολογήσει την ενοχή του κατηγορουμένου και συνέχεια με τον εμπλουτισμό της δικογραφίας θα έχουμε μία πληρέστερη εικόνα».

Ο δικηγόρος του προφυλακισμένου τονίζει ότι «πρώτιστο στόχο έχουμε να προστατευθεί το παιδί και από εκεί και πέρα αν χρειάζεται βοήθεια να προστατευθεί, γιατί είναι παιδί. Στόχοι μας είναι η διασφάλιση της αλήθειας και η προστασία του κοριτσιού».

Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα, newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.