Αυτή είναι η λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια του κορωνοϊού

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την κυβέρνηση η λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) για την καμπάνια του κορωνοϊού -ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην εν λόγω λίστα αναφέρονται αναλυτικά τα ΜΜΕ, μαζί με τα ποσά που έλαβε κάθε ένα από αυτά για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Δείτε τη λίστα
Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές.

«Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, και συμπλήρωσε:

«Επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές.

Διευκρινίστηκε, μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι για να γίνει αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο «ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος» ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, ο σχετικός κατάλογος εστάλη, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο υπουργείο Οικονομίας για να γίνουν οι πληρωμές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.