«Μπαράζ» κεραυνών στην Ελλάδα -Πού καταγράφηκαν οι περισσότεροι

Σφοδρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια προκαλεί στα κεντρικά και νότια το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη Ζαχάρω Ηλείας έπεσαν 46 χιλιοστά νερού την Παρασκευή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ ακολουθεί η Ικαρία (40 mm) και η Αλαγονία Μεσσηνίας (37 mm).

Δεκάδες όμως είναι και οι κεραυνοί που καταγράφηκαν στη χώρα, όπως φαίνεται και από τον χάρτη που παρουσιάζει τα στοιχεία από το αντίστοιχο δίκτυο καταγραφής «ΖΕΥΣ».

Εως το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται βροχοπτώσεις στη νότια Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής κατά κύριο λόγο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και ενδέχεται να είναι ισχυρά κατά τόπους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.