Bloomberg: Κίνδυνος να γίνει θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας στη Μεσόγειο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στην ύπαρξη κινδύνου για «θερμό επεισόδιο» αναφέρεται το Bloomberg, μέσω εκτενούς δημοσιεύματός του. «H ΕΕ είναι τρομοκρατημένη μπροστά σε ένα ενδεχόμενο νέο μεταναστευτικό κύμα από τις Βρυξέλλες και αυτός ο φόβος βρίσκεται πίσω από την πολιτική της Ένωσης αναφορικά με τη Λιβύη και την Τουρκία. Ωστόσο το μπλοκ ενδεχομένως θα πρέπει να επεκτείνει τη λίστα με τις ανησυχίες του. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι θα αρχίσει εξορυκτικές εργασίες, πιθανότατα σε ύδατα που η Ελλάδα θεωρεί ως δικά της σύμφωνα με τις συμβάσεις του ΟΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, «για την Αθήνα μια τέτοια κίνηση θα ξεπερνούσε τα όρια και ακόμη δήλωση Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ένα διπλωματικό διάβημα δεν θα μπορούσε να την σταματήσει. Ο Eλληνας πρωθυπουργός δεν θα είχε πολλά περιθώρια, δηλαδή ή να εμποδίσει τα τουρκικά γεωτρύπανα ή να διακινδυνεύσει την πολιτική αυτοκτονία του. Και μετά τι;».

powered by Rubicon Project
«Oσοι ανακαλούν στη μνήμη τους τον Ιανουάριο του 1996 (σ.σ. κρίση των Ιμίων) γνωρίζουν ότι άσχημα πράγματα δεν συμβαίνουν πάντα κατόπιν σχεδίου. Χρειάζεται έναν λάθος υπολογισμό ή ένα στραβοπάτημα, ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση στην καταστροφή» τονίζεται ακόμα στο δημοσίευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.