Χατζηδάκης: Θα συγκρουστούμε με συμφέροντα όπου χρειαστεί

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν πράγματα στην Ελλάδα είναι ύποπτοι, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της διαφθοράς και τις αντιστάσεις που αντιμετωπίζει.

Μιλώντας σήμερα στην ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών καυσίμων (που παρακολουθεί τη διακίνηση των προϊόντων από τα διϋλιστήρια μέχρι τα πρατήρια) χαρακτηρίζοντας το «βασανισμένη» υπόθεση και υπενθυμίζοντας ότι έχει δεκαετή ιστορία κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν πολλές αντιστάσεις και προσπάθειες να μην υλοποιηθεί.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι συμφέροντα που «προσπαθούν να αντισταθούν στο αυτονόητο» υπάρχουν και στον τομέα της διακίνησης αποβλήτων. «Δεν θα συμβιβαστούμε, θα συγκρουστούμε με όσους χρειαστεί. Δεν γίνεται να είμαστε 24οι μεταξύ των 28 στη διαχείριση απορριμμάτων. Είναι και θέμα πολιτισμού, όχι μόνο διαφάνειας», τόνισε.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη ότι με το Χρηματιστήριο Ενέργειας που θα λειτουργήσει το συντομότερο «θα σταματήσει ο εκάστοτε υπουργός να κανονίζει την τιμή του ρεύματος για τις μεγάλες επιχειρήσεις και όλα θα γίνονται με όρους αγοράς και διαφάνεια» ενώ με τους έξυπνους μετρητές κατανάλωσης ρεύματος, μια υπόθεση που επίσης όπως είπε σέρνεται από το 2010, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εξοικονόμηση ενώ θα αντιμετωπιστεί και η απάτη» (ρευματοκλοπές).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.