Χωρίς λεφτά το υπ. Παιδείας, χωρίς συγγράμματα οι φοιτητές

Την απόφαση να αναστείλουν τη διανομή επιστημονικών συγγραμμάτων στους φοιτητές και σπουδαστές για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2017-18 έλαβε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του κλάδου, η απόφαση αυτή έρχεται να εκφράσει την οικονομική αδυναμία των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων, να στηρίξουν με ίδιους πόρους τη διανομή για φέτος, καθώς «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ΣΕΕΒΙ, οι οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν αυτό το διάστημα την αποπληρωμή των τιμολογίων του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2015-16. «Γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος», σχολιάζει ο Σύλλογος Εκδοτών και χαρακτηρίζει την απόφασή του, την «πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος».

«Και στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις», παραδέχεται ο ΣΕΕΒΙ, ωστόσο τονίζει ότι σήμερα, η καθυστέρηση πληρωμών «υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής, και αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε (σ.σ. ο κλάδος) υποστεί, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΒΙ καλεί τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να βρει άμεσα λύση, «ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.