Χρήστος Δάντης για τον θάνατο του αδελφού του: Βασανίστηκε πολύ, είχε ψυχικά προβλήματα

Ο Χρήστος Δάντης αναφέρθηκε στην απώλεια του πατέρα του, αλλά και του αδελφού του, ο οποίος για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο τραγουδιστής έδωσε συνέντευξη το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαρτίου.

Αρχικά, μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος έλειπε για πολλά χρόνια στο Μαϊάμι και επανασυνδέθηκαν τελικά όταν ήταν 20 χρονών.

Για τον αδελφό του, ανέφερε: «Ο αδελφός μου ήταν ένας άνθρωπος που μου έμαθε πάρα πολλά. Με συμφιλίωσε με πάρα πολλά, πολλές καταστάσεις. Τον έχασα πριν από τέσσερα χρόνια. Μου έμαθε το θέατρο, με έπαιρνε από το χέρι. Ήμουν 8-9 ετών, με έπαιρνε μαζί του παντού. Μου έμαθε το θέατρο, τον κινηματογράφο, το μιούζικαλ, μου έμαθε σπουδαίους τραγουδιστές. Ας πούμε ότι ήταν πατρική φιγούρα για μένα. Είχαμε 17 χρόνια διαφορά».




Στη συνέχεια, ο Χρήστος Δάντης αποκάλυψε ότι έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας: «Ο αδελφός μου βασανίστηκε πάρα πολύ. Είχε ψυχικά προβλήματα, ψυχολογικά. Από τα 38-39 και μετά μπαινόβγαινε σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Βασανίστηκε, παιδεύτηκε πάρα πολύ. Χάθηκε. Τον έχασε τον εαυτό του. Τον χάσαμε κι εμείς τον Σάββα που ξέραμε, δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος, ο μπριόζος, ο αλέγκρο, που ξέραμε».

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Βασανίστηκε πάρα πολύ. Διέκοπτε τις θεραπείες του, έκανε διάφορα, που του στοίχισαν. Τον είχε αναλάβει η μάνα μου, μεγάλωσε η μάνα μου, έφυγε από τη ζωή και μέσα στην επόμενη τριετία έφυγε κι εκείνος».

Για τον τρόπο που επηρεάσε τον ίδιο, η ψυχική ασθένεια του αδελφού του, ο τραγουδιστής σχολίασε: «Καταρρέει ένα οικοδόμημα μπροστά σου. Καταρρέει ένα οικοδόμημα τεράστιο που έχεις χτίσει. Όταν έχεις έναν άνθρωπο και τον θαυμάζεις και μόνος του, χωρίς να έχει τελειώσει το γυμνάσιο, έμαθε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ελάχιστα ισπανικά για να συνεννοείται, ένας άνθρωπος πολύ ευφυής, πολύ ευφυής. Όταν αντιστρέφονται οι ρόλοι, και γίνεσαι εσύ ο προστάτης αυτού του ανθρώπου, ενώ πριν ήταν δικός σου προστάτης και ήσουν κάτω από τις φτερούγες σου, εκεί αλλάζει ζωή, έρχεται τούμπα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.