Χρυσή Αυγή: Στην αντεπίθεση η εισαγγελέας- Στράφηκε κατά των δικηγόρων πολιτικής αγωγής

Στην αντεπίθεση πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ενώ έστρεψε τα βέλη της και σε βάρος δικηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ .

Η εισαγγελέας ζήτησε το λόγο στο δικαστήριο και επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κόλλημα ώστε να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. Ανέπτυξε μάλιστα τους ισχυρισμούς της με σειρά επιχειρημάτων. Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της διαδικασίας, ο γραμματέας της έδρας ανέγνωσε το βούλευμα βάσει του οποίου ο Γιάννης Λαγός είχε οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή επειδή είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι παρών στο δικαστήριο είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη αμφισβήτησε την εισαγγελέα Αδαματία Οικονόμου καλώντας την είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών είτε να τη συμπληρώσει. Συγκεκριμένα η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της ως προς έντεκα καταδικασθέντες οι οποίοι φαίνεται στο παρελθόν να είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξεις (μεταξύ αυτών οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν).

Παράλληλα ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.