Click away: Παραγγελίες ακόμη και με βιντεοκλήση για να λειτουργήσει η αγορά

Μετ’ εμποδίων και με μάλλον περιορισμένη ανταπόκριση συνεχίζονται οι αγορές με το λεγόμενο click away, στο οποίο μπαίνουν πια και τα εμπορικά κέντρα. Από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου πάντως, θα λειτουργούν τελικά και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών, κι αυτό γιατί όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρά την απαγόρευση- οι συγκεκριμένες υπηρεσίες παρέχονται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο καιρός δεν βοήθησε ούτε την Δευτέρα να κινηθεί η αγορά με την Ερμού να είναι σχεδόν… έρημη. Aρκετά μικρά καταστήματα που δεν διαθέτουν e-shop πάντως, έχουν επιστρατεύσει την εφευρετικότητά τους και φωτογραφίζουν τα εμπορεύματά τους, ενώ στη συνέχεια τα αναρτούν στην σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τα διαφημίσουν.

Σε ορισμένα καταστήματα ρούχων στη Θεσσαλονίκη οι παραγγελίες γίνονται ακόμη και με βιντεοκλήση προκειμένου να λειτουργήσει και να μπει σε εφαρμογή το μέτρο του click away αφού έχουν ανοίξει λίγα καταστήματα.

Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα το click away έχει μετατραπεί σε drive through, καθώς οι πελάτες θα παραλαμβάνουν την παραγγελία τους μέσα από το αυτοκίνητό τους στα υπαίθρια πάρκινγκ.

Aνοίγουν και τα κέντρα αισθητικής
Έως τις 7 Ιανουαρίου συνεχίζεται το lockdown όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και πρόσθεσε ότι από αύριο, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα κέντρα αισθητικής.

«Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» είναι δυστυχώς εκτεταμένα. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον», είπε συγκεκριμένα.

Οπως τόνισε ο κ. Πέτσας το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή και οι επιχειρήσεις λειτουργούν μόνο με click away, με αποστολή του απαραίτητου sms στο 13033 από τους καταναλωτές. Υπενθύμισε ότι απαγορεύονται ουρές άνω των 9 ατόμων, η είσοδος στα καταστήματα και η πληρωμή με μετρητά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους κανόνες που ισχύουν για τα κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ που άνοιξαν από σήμερα.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στις ημέρες των εορτών επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιτρέπεται στα σπίτια η συγκέντρωση περισσοτέρων των 9 ατόμων από δυο οικογένειες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. «Για την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10μμ έως τις 5πμ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.