Δ. Αβραμόπουλος: Σημαντική η συνεργασία των κρατών – μελών της Ε.Ε. για την μετανάστευση

Πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα όσον αφορά την μετανάστευση, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε., που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το ζήτημα της ασφάλειας, αλλά και θέματα που άπτονται της μετανάστευσης γενικότερα.

Μάλιστα, υπενθύμισε πως οι αριθμοί στη μετανάστευση παρουσιάζουν μείωση, αναφέροντας πως έχουν σημειωθεί 30% λιγότερες παράτυπες αφίξεις σε σχέση με το 2014, τη χρονιά πριν ξεσπάσει η κρίση. Σε κάθε περίπτωση, παρατήρησε επίσης, «δεν βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν πριν από 4 χρόνια, αλλά βέβαια δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ» και συμπλήρωσε πως πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα και η συνεργασία μεταξύ όλων των κρατών-μελών είναι πολύ σημαντική.

Αναφορικά με το ζήτημα των συνοριακών ελέγχων, είπε ότι το συμβούλιο θα συζητήσει επίσης και το ζήτημα των Δυτικών Βαλκανίων. «Τόσο η μετανάστευση όσο και η ασφάλεια αποτελούν σημαντικά ζητήματα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η συνεργασία μας θα συμβάλλει σημαντικά για να ανοίξει η πόρτα και να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να έρθουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.