Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στη φαντασία της κυβέρνησης τα αντίμετρα

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία, η οποία, όπως σημειώνει, «σαρώνει ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα» ασκεί ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
«Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία που υπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο εισιτήριο στην ανάκαμψη της κερδοφορίας» επισημαίνει ο κ. Κουτσούμπας δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ «θα καταψηφίσει όλο το πακέτο μέτρων, μέτρα και αντίμετρα».
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επισημαίνει πως ο όρος «αντίμετρα» υπάρχει «μόνο στη σφαίρα της φαντασίας της κυβέρνησης». Όπως αναφέρει «είναι πακέτο με τα υπόλοιπα μέτρα, συμπληρωματικά προς τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα, τα οποία είναι και τα μόνα σίγουρα, γιατί τα ονομαζόμενα ‘αντίμετρα’ είναι υπό προϋποθέσεις και πολλούς αστερίσκους». «Κι ενώ η κυβέρνηση παίρνει 20 από τους εργάτες, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους κοροϊδεύει ότι θα δώσει 1 σε πολύ λίγους, σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Έλεος, ο φτωχός θα πληρώνει το φτωχότερο και όχι μόνο» συμπληρώνει.
Υποστηρίζει τέλος πως «χρειάζεται πολύ θράσος από τον κ. Τσίπρα, να μιλάει για ηθικό πλεονέκτημα του κόμματός του, την ώρα που τρέχει να ψηφίσει ένα ακόμα μνημόνιο, το οποίο δεν είναι απλά το 4ο στη σειρά, είναι ‘μνημόνιο εις την Τετάρτη’, γιατί πολλαπλασιάζει τα βάρη όλων των προηγούμενων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.