Δ. Τζανακόπουλος: Τα επόμενα βήματα για τη συνολική συμφωνία

Μετά την επιτυχή κατάληξη της τεχνικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, συνεχίζουμε με τα επόμενα βήματα για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, κατατίθεται άμεσα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, οι θεσμοί θα καταθέσουν την έκθεση συμμόρφωσης στο Eurogroup της 22/5 ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η δεύτερη αξιολόγηση.

Συμπλήρωσε πως παράλληλα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα ενεργοποιηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος. Αναμένουμε να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας πολύ σύντομα, είπε, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι παρα πολύ σύντομα θα υπάρξει μια επιτυχής έκβαση των συζητήσεων.

Ερωτηθείς αν υπάρχει «παράθυρο» επαναδιαπράγματευσης στο μέλλον των μέτρων που συμφωνήθηκαν, είπε πως η δημοσιονομική πολιτική εξαρτάται από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και από τη διαμόρφωση της πολιτικής συνθήκης τη στιγμή που θα συζητείται η δημοσιονομική πολιτική. Ωστόσο, αυτή τη στιμγή αυτό που σαφές είναι πως τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει δεν θα εφασρστούν εφόσον δεν εφαρμοστούν τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους, πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.