Δείτε το φίδι που προκάλεσε φόβο

Το φίδι έκανε την εμφάνισή του, σε πάρκο στη Λαμία και προκάλεσε αναστάτωση. Πού οδηγούνται οι ειδικοί από τις φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες…

Απρόσμενος επισκέπτης, που προκαλεί φόβο, εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαϊου στην κεντρική πλατεία Πάρκου στη Λαμία. Πρόκειται για φίδι περίπου 60 εκατοστών, που έκανε βόλτες στη νότια πλευρά της πλατείας απέναντι από το τρίγωνο, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους περαστικούς.

Με το που αισθάνθηκε κίνδυνο έσπευσε να εξαφανιστεί, όπως είπαν άνθρωποι που έτυχε να το δουν. Αν και από τη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το είδος του, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται για οχιά, που είναι το μοναδικό δηλητηριώδες φίδι στην Ελλάδα.

Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για νεαρό Λαφιάτη που μπορεί να φτάσει και τα δύο μέτρα και είναι εντελώς ακίνδυνο. «Προσπαθήσαμε να το εντοπίσουμε προκειμένου να το απομακρύνουμε στο φυσικό του περιβάλλον, πριν θανατωθεί από κάποιον περαστικό, που θα νιώσει ότι απειλείται, αλλά δεν κατέστη δυνατό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση φιλοζωικής.

Το συγκεκριμένο φίδι – το πιθανότερο ότι πρόκειται για το ίδιο φίδι – είχε κάνει την εμφάνισή του και πριν λίγες ημέρες στη βρύση που βρίσκεται στο ίδιο σημείο και είχε καταφύγει στην ασφάλεια του φρεατίου ομβρίων που υπάρχει εκεί.

Πηγή: lamiareport.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.