Δείτε το ηλεκτρικό πατίνι που πιάνει 110 χιλιόμετρα την ώρα

Το επίμαχο ηλεκτρικό πατίνι εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και η ταχύτητα που πιάνει προβληματίζει. Κανονικά κάποιος που οδηγεί ένα πατίνι δεν πρέπει να πηγαίνει πάνω από 25 χιλιόμετρα την ώρα…

Το βίντεο με νεαρό να πηγαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι έκανε το γύρο της χώρας και προκάλεσε αίσθηση. Στις εικόνες φαινόταν ο οδηγός του, να πηγαίνει με 100 χιλιόμετρα. Αυτό δεν ήταν έκπληξη για ορισμένους. Στην αγορά της πόλης, πωλούνται ηλεκτρικά πατίνια που μπορούν να «πιάσουν» πάνω από 110 χιλιόμετρα με κίνηση και στους δύο τροχούς. Μια ταχύτητα απαγορευτική που μπορεί να οδηγήσει σε δυστύχημα. Το Live News εντόπισε ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό πατίνι που διατίθεται στην αγορά και μπορεί να ξεπεράσει τα 110 χιλιόμετρα την ώρα. «Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, η ισχύς του είναι 2.000W, έχει κίνηση και στους δύο τροχούς, πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Τολμώ να πω ότι έχουμε ένα super car, μία Lamborghini με δύο ρόδες», λέει ο πωλητής, Άκης Χριστοδουλίδης.

Συνάμα, ωστόσο, είναι και ένα άκρως επικίνδυνο όπλο στα χέρια ασυνείδητων που κυκλοφορούν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας παράνομα. «Ένας ο οποίος οδηγεί πατίνι με αυτές τις ταχύτητες, με πάνω από 25χλμ, είναι υποψήφιος δωρητής οργάνων», λένε οι ειδικοί, συμπληρώνοντας: «σύμφωνα με τη νομοθεσία, κανένα ηλεκτρικό πατίνι ή ηλεκτρικό ποδήλατο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25χλμ. Όποιο όχημα τέτοιο πωλείται από κατάστημα και υπερβαίνει τα 25χλμ, είναι παράνομο και μπορεί να κατασχεθεί από τις Αρχές».

Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται, όχι μόνο μπορεί ο καθένας να αγοράσει ένα ηλεκτρικό πατίνι που φτάνει τα 100χλμ την ώρα, αλλά και να αποκτήσει ένα, με λιγότερα χιλιόμετρα και να τα διπλασιάσει. «Μπορούμε να διπλασιάσουμε πολύ άνετα αυτά τα οποία δίνει ο κατασκευαστής, δηλαδή τα 25 – 30χλμ να τα κάνουμε 60 και ακόμα περαιτέρω να φτάσουμε, να αλλάξουμε και τους τροχούς.»

Από τον Μάρτιο του 2021 για τα ελαφριά προσωπικά ηλεκτροκίνητα οχήματα όπως είναι τα ηλεκτρικά πατίνια μεταξύ άλλων, ισχύει: υποχρεωτικό κράνος, φως μπροστά (για τη νύχτα). Μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ./ώρα. Απαγόρευση χρήσης ακουστικών ή κινητού τηλεφώνου. Απαγόρευση μεταφοράς επιπλέον επιβατών.

«Η νομοθεσία προβλέπει και υψηλά πρόστιμα για ταχύτητες άνω των 50χλμ, μπορούν να υπερβούν και τα 200€». Όλοι οι οδηγοί αλλά και οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων πατινιών και ποδηλάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί και να ακολουθούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.