Δεκάδες θετικά κρούσματα στις Σέρρες – Διάμεση ηλικία τα 34 έτη

φωτογραφία αρχείου

Δεκάδες θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα στις Σέρρες.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πόλη των Σερρών.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 271 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν 32 θετικά δείγματα που αφορούν σε Έλληνες (21 άνδρες και 11 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

Ρεκόρ… ανησυχίας μετά τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων
Δεν μπορεί παρά να ανησυχεί το νέο «ταβάνι» που έπιασε την Τετάρτη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον ιό να καταγράφει κρούσματα σε περισσότερες από τις μισές (43 από τις 74) περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Δύο από αυτές έχουν ήδη τεθεί σε «κόκκινο» συναγερμό (Καστοριά και Κοζάνη) ενώ έντονη ανησυχία εκφράζεται και για άλλες 17, καθώς βρίσκονται στην «πορτοκαλί» ζώνη.

Με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να έχει «αγγίξει» τους 900, ο κίνδυνος για τετραψήφιο ημερήσιο απολογισμό είναι πλέον ορατός. Με το ένα ρεκόρ να καταρρίπτει το άλλο και τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και το τηλεοπτικό διάγγελμα που όλα δείχνουν πως θα απευθύνει στους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκονται τα σενάρια της υποχρεωτικής μάσκας παντού, είτε πρόκειται για εσωτερικούς είτε για εξωτερικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, σε ένα είδος νυχτερινής καραντίνας, που έχει στόχο να αποτρέψει τη διασπορά του ιού κυρίως μεταξύ των νέων, μετά τα ανησυχητικά φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και ανοικτούς χώρους.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 363 και μία ημέρα μετά έφτασαν τα 865. Στην Αττική τα κρούσματα εκτινάχθηκαν σε 331, αριθμός ρεκόρ της επιδημίας για το λεκανοπέδιο. Την Τετάρτη επίσης ανακοινώθηκαν 92 νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία της χώρας και οι διασωληνωμένοι ήταν 89.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.