Δεν άντεξε την κακοποίηση μίας ολόκληρης ζωής και δολοφόνησε τον σύζυγό της

Στη φυλακή βρέθηκε μία 70χρονη γυναίκα στη Σητεία Λασιθίου, η οποία δολοφόνησε με μπαλτά τον 76χρονο βίαιο άνδρα της, όταν εκείνος επιχείρησε να βυθίσει το κεφάλι της σε κατσαρόλα με βραστό νερό.
Με την παρότρυνση των τριών παιδιών τους είχε πάρει την οριστική απόφαση να τον εγκαταλείψει και του το ανακοίνωσε. Δεν άντεχε άλλο τις ύβρεις, τις προσβολές και τους ξυλοδαρμούς.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ηρακλείου με τα παιδιά της κατηγορούμενης να βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό της.

«Ο Θεός ας συγχωρέσει και εμένα και εκείνον» ήταν τα λόγια της, ενώ έκλαιγε καθ’ όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η ηλικιωμένη είπε ότι ο άνδρας της προσπάθησε να βάλει το κεφάλι της μέσα στο βραστό νερό της κατσαρόλας, την οποία είχε βάλει στο μάτι της κουζίνας. Τότε άρπαξε τον μπαλτά και τον χτύπησε με απίστευτη μανία. Φέρεται μάλιστα να έριξε το ζεματιστό νερό πάνω του, όμως η ίδια έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και δεν θυμόταν πώς συνέβη αυτό. Για ώρες μετά σκεφτόταν τι να κάνει και μάλιστα άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο άφηνε να εννοηθεί ότι θα αυτοκτονήσει. Τελικά δεν το έκανε και παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Το πρωτόδικο δικαστήριο της είχε αναγνωρίσει ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία υπό καθεστώς βρασμού, ενώ της είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Ως εκ τούτου το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την έκρινε ένοχη και της επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών. Η ηλικιωμένη θα επιστρέψει για λίγο στην φυλακή μέχρι την οριστική αποφυλάκιση της.

Πηγή news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.