«Δεν έχει βγει από το «κάδρο» ένα γενικευμένο lockdown»

Aνησυχία προκαλεί στους ειδικούς η νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Όπως έχει τονιστεί από την πλειονότητα των ειδικών, μέχρι και το τέλος Αυγούστου, η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα έχει επικρατήσει. «Το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown δεν έχει φύγει από το τραπέζι», τόνισε – μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολιάζοντας παράλληλα πως «όσο πιο πολλοί εμβολιάζονται, τόσο θα μειώνονται οι μεταλλάξεις, θα ελαττώνεται ο ιός και θα εξαφανιστεί».

Για το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων όπως στη Μύκονο είπε πως: «Προφανώς θα μπορούσαν να παρθούν μέτρα για άλλες περιοχές, όπως αυτά στη Μύκονο».

Ενώ για την κατάσταση στις περιοχές με πολλά κρούσματα και κυρίως στα νησιά: «Το τεστ δεν είναι 100% ασφαλές όπως έχουμε ξαναπεί. Σήμερα είναι αρνητικό, αύριο μπορεί να είναι θετικό. Όλο αυτό έπαιξε ρόλο στην διασπορά του ιού στα νησιά».

Σχετικά με τις προβλέψεις των ειδικών περί διπλασιασμού των κρουσμάτων, ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι ένα υπαρκτό σαν σενάριο ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν είναι μετεωρολογική πρόβλεψη τα κρούσματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.