Δευτερολογία Μητσοτάκη στη Βουλή: Η επίπληξη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και… ο ροζ ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δευτερολογία του κάνοντας μία παρατήρηση για τη διαδικασία και την Ζωή Κωνσταντόπουλου που ήταν στο βήμα πριν από εκείνον και μίλησε 50 λεπτά αντί για 20 που κανονικά είχε στη διάθεσή της. Επίσης απαντώντας σε σχετικό σχόλιο που έκανε η κυρία Κωνσταντοπούλου για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ, είπε ότι ο κύριος Ολάντ ήταν εκείνος που προσπάθησε να κρατήσει την χώρα στο ευρώ, σε αντίθεση με τα όσα έκανε η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ σήμερα θα ήταν ροζ»

«Αν έπρεπε κύριε Ανδρουλάκη να σχεδιάσω ένα παπούτσι σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, θα το έκανα με έναν ήλιο που αντί για πράσινος θα ήταν ροζ» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Μια οικονομία που έχει φτάσει στο σημείο το 50% του ΑΕΠ της είναι εξαγωγές και να επενδύει στην ανάπτυξη, συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς που αποκλίνουμε από την Ευρώπη κατά τα λεγόμενά σας, παίξαμε ή δεν παίξαμε ρόλο σε αποφάσεις για το καλό της πατρίδας μας; Το ταμείο ανάκαμψης αποτελούσε ιδέα και της Ελλάδας… Κύριε Ανδρουλάκη σήμερα ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος ενός νέου ταμείο ανάκαμψης; Είναι ο κύριος Σολτς. Ασχοληθείτε να πείσετε τους ομολόγους σας στη Γερμανία και μετά ελάτε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς η χώρα αποκλίνει από την Ευρώπη».

Δείτε ζωντανά την δευτερολογία του πρωθυπουργού:

Στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ως αντίδοτο στην ακρίβεια, και υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοιχίζουν στην 4ετία 45,8 δις.

«Δεν έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη σας. Αυτά που εισηγείστε συνεπάγονται μόνο μία λέξη. Χρεοκοπία και αυτή τη φορά χρεοκοπία χωρίς επιστροφή. Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να μην καταφεύγουν σε εύκολα συνθήματα που χαϊδεύουν αυτιά», είπε επίσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.