Διάγγελμα Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Με μαγνητοσκοπημένο έκτακτο διάγγελμα παρεμβαίνει στις 18:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και ειδικότερα στο θέμα της παρουσίας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους που βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο και προς το εξωτερικό».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο θέμα της παρουσίας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis που εξακολουθεί να βρίσκεται εν πλω εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Αμερικανό ομολόγό του Μάικ Πομπέο ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως μετά από σχετικό αίτημα της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η συνάντηση με τον Αμερικανό αξιωματούχο θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.