Διαμαρτυρίες για την αξιολόγηση την ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη

Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, 28.06.2021, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το νομοσχέδιο για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι την στιγμή που έξω από το σχολείο όπου γινόταν η παρουσίαση, στον Άγιο Δημήτριο, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί και φώναζαν συνθήματα κατά της αξιολόγησης.

Αυτό διήρκεσε κάποια ώρα, με τις φωνές να ακούγονται «πάνω» στα όσα έλεγε ο πρωθυπουργός, ώσπου κάποια στιγμή απάντησε λέγοντας: «Στη δημοκρατία οι αντιδράσεις, διαδηλώσεις είναι ένδειξη υγείας. Θα ήθελα πραγματικά όμως αντί για στείρα συνθήματα και αντίλογο να φωνάξω όσους διαδηλώνουν να μας πουν γιατί τους ενοχλεί η αξιολόγηση. Οι μαθητές μας αξιολογήστε συνέχεια. Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Κανείς δεν θα απολυθεί, δεν θα χάσει το μισθό του.

 

Έχει ένα σκοπό και μόνο. Να βοηθήσουμε δασκάλους και καθηγητές να γίνουν καλύτεροι. Νομίζω ότι κρύβονται μόνο σε κούφια συνθήματα που δεν έχουν καμία αξία. Μπορούμε να συζητήσουμε πώς θα γίνεται η αξιολόγηση. Ποιος θα αξιολογεί. Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να κάνουμε πράξη την αξιολόγηση με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Η αξιολόγηση έχει τον χαρακτήρα της επιβράβευσης. Ο δάσκαλος που κάνει το κάτι παραπάνω, θέλει να αναγνωρίζεται. Γι’ αυτό ξεφεύγουμε και από στερεότυπα του παρελθόντος».

Δείτε το βίντεο (σ.σ. μετά το 43.20)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.