Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Στις 5 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ, έπειτα από αίτημα συνηγόρου από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

Το δικαστήριο μετά την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων και δύο αναπληρωματικών δέχτηκε το αίτημα του συνηγόρου της χήρας του δημοσιογράφου Αντώνη Ξυλουργίδη που επικαλέστηκε έλλειψη ενημέρωσης επί της δικογραφίας εξαιτίας των εξελίξεων με τον μέχρι πρότινος δικηγόρο των οικείων του Γιώργου Καραιβαζ, Απόστολο Λύτρα.

«Ζητώ την αναβολή της δίκης γιατί χειριζόμουν τη δικογραφία μαζί με τον συνάδελφο του, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος έχει ένα προσωπικό πρόβλημα» είπε στο δικαστήριο με την εισαγγελέα να σημειώνει πως «το κώλυμα του συνηγόρου προέκυψε σχετικά πρόσφατα, αυτή η αδυναμία θα διαρκέσει, δεν έχει μπει «λουκέτο», λειτουργεί το γραφείο, να προτείνω τη πολύ μικρή διάρκεια διακοπής για δύο εργάσιμες ημέρες για να λάβει τα έγγραφα».

Ο δικηγόρος αντέτεινε πως «δεν είναι δυνατόν να συνεργαστώ αυτή τη στιγμή με έναν άνθρωπο που βρίσκεται φυλακή. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούσα να τα έχω εγώ. Θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν να μπορούσα να προβλέψω τι θα γίνει».

Με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκε και η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, δηλώνοντας πως τα δύο αδέλφια που φέρονται να εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο, δηλώνουν αθώα και επιθυμούν την εξέλιξη της δίκης. Η υπεράσπιση αναφέρθηκε επίσης σε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες περί μεγάλου χρηματικού ποσού που εντοπίστηκε σε εμβάσματα και σχετίζεται με την υπόθεση, τονίζοντας πως ” δεν υπάρχουν τέτοια εμβάσματα”.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.