Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Επανεξετάστηκε κεκλεισμένων των θυρών η αθλήτρια – Βγήκε με λυγμούς

Με την κεκλεισμένων των θυρών επανεξέταση της νεαρής αθλήτριας που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον προπονητή της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 12 ετών, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η καταγγέλλουσα κλήθηκε ξανά από το δικαστήριο προκειμένου να απαντήσει σε συμπληρωματικές ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τον καταγγελλόμενο βιασμό. Μόλις βγήκε έξω από τη τη δικαστική αίθουσα, μετά από περίπου δύο ώρες που επανεξεταζόταν, η κοπέλα ξέσπασε σε λυγμούς, με την οικογένεια και τους φίλους της, να την παρηγορούν.

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Μάρτυρες υπεράσπισης
Στη συνέχεια, στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, οι οποίοι διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος.

«Ενημερώθηκα από τις ειδήσεις για την ύπαρξη καταγγελίας. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι σχετικό, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι», είπε ο πρώην γραμματέας του δ.σ., ισχυρισμοί που έρχονται σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει ο πατέρας της καταγγέλλουσας, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο μαρτύρων.

«Με κάλεσαν τηλεφωνικά και μου είπαν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας. Στις φήμες στηριζόμενος θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού – γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες», ανέφερε ο μάρτυρας υπεράσπισης, ενώ αντίθετα ο πατέρας της αθλήτριας συνέχισε να υποστηρίζει ότι όλοι στον όμιλο ήταν ενήμεροι για ό,τι είχε συμβεί.

Εισαγγελέας: Επαναλαμβάνετε ότι ήταν ενήμεροι μέσω άλλου μέλους και από συμβούλιο;

Πατέρας: Ναι. Ήταν όλοι τους ενήμεροι, από τον Τ. αρχικά και μια εβδομάδα μετά στο συμβούλιο.

Μάρτυρας: Όχι δεν ισχύει και υπάρχει βιβλίο καταγραφής. Το διοικητικό συμβούλιο έγινε για την έλευση νέου προπονητή.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε τότε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι. Ουδέποτε ενημερωθήκαμε.

Εισαγγελέας: Άρα προκύπτει από τα έγγραφα αν έγινε συμβούλιο…

Πατέρας: Καμιά φορά το έφερνε το βιβλίο καταγραφής, άλλοτε έγραφε σε χαρτιά… γενικά ήταν ανοργάνωτος… όταν ήταν νηφάλιος..

Εισαγγελέας: Ε, τώρα το χαλάτε όμως…

Ένταση για απαξιωτικά σχόλια
Νωρίτερα, όταν η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας αιτήθηκε και η συμπληρωματική εξέταση της καταγγέλλουσας να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, ο Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος υπεράσπισης του προπονητή, προχώρησε σε δήλωση στρεφόμενος κατά μη διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» καθώς και ότι «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλουσα».

Ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα αυτά τα σχόλια, που προσβάλλουν την 23 ετών πορεία του αλλά και τη στάση του στην παρούσα δίκη, καταλήγοντας:

«Η υπεράσπιση για και ακόμη φορά συναινεί και στηρίζει το αίτημα της πλευράς της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας έτσι ώστε η δίκη ως προς την συμπληρωματική κατάθεση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκ των συνηγόρων Θ. Μαντάς για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσει από τη δίκη καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη (09.06.2022) με την απολογία του κατηγορούμενου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.