Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Υπάρχει αδιαμφισβήτητο οπτικό υλικό το οποίο αποτυπώνει ακριβώς τα περιστατικά

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει από σήμερα, Τετάρτη (21/10) η υπόθεση που αφορά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου που πριν από περίπου δυο χρόνια έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Λίγο πριν μπει στη δικαστική αίθουσα η συνήγορος της οικογένειας του 33χρονου δήλωσε πως «υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο οπτικό υλικό το οποίο αποτυπώνει ακριβώς τα περιστατικά για να μην μπορεί κανείς τα αμφισβητήσει» ενώ οι δικηγόροι των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση διαμήνυσαν μέσω των δικηγόρων τους πως είναι αθώοι.

«Σήμερα ξεκινά η δίκη η οποία ελπίζω να κυλίσει κανονικά, χωρίς προσκόμματα και αιτήματα αναβολής. Ο χρόνος πλέον είναι αρκετός, ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτή την υπόθεση της βάρβαρης θανάτωσης του Ζαχαρία Κωστόπουλου» είπε η συνήγορος της οικογένειας του 33χρονου στην κάμερα του newsbeast.gr και συμπλήρωσε:

«Αυτή τη φορά έχουμε ένα αδιαμφισβήτητο οπτικό υλικό το οποίο αποτυπώνει ακριβώς τα περιστατικά για να μην μπορεί κανείς τα αμφισβητήσει. Το δεύτερο είναι ότι η κατηγορία για την οποία πάνε οι κατηγορούμενοι να δικαστούν δεν είναι η ορθή. Έπρεπε να αποδοθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας και έχει αποδοθεί η κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης η οποία είναι κακούργημα αλλά ελαφρύτερο».

Όπως σημείωσε «στόχος είναι να τεθεί με ορθό τρόπο η κατηγορία» ενώ εξήγησε πως στην αρχή χωρίς το οπτικό υλικό είχε συνταχθεί μία δικογραφία με εντελώς διαφορετική αφήγηση και απόκρυψη των πραγματικών περιστατικών.

«Σήμερα έχουμε αρκετά στοιχεία για να προχωρήσουμε στην εκδίκαση της απόφασης και να καταλήξουμε σε μία δίκαιη απόφαση, να τιμωρηθούν οι ένοχοι που κυκλοφορούν ελεύθερη ενώ μια οικογένεια βιώνει μία τρομερή απώλεια» δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας.

YouTube player

Τι αναφέρουν οι δικηγόροι των τεσσάρων αστυνομικών
Προσερχόμενη στο δικαστήριο η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά η οποία εκπροσωπεί τους αστυνομικούς ανέφερε: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου με κάθε σεβασμό στη μνήμη του και στην οικογένειά του. Θα αναδείξουμε όμως την περίτρανη αθωότητα των αστυνομικών. Επιθυμούμε την τάχιστη εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να αναδειχθεί η σωστή λειτουργία ως προς όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στη σύλληψη του εκλιπόντος δράστη».

Όπως σημείωσε «δεν υπήρχε καμία υπερβολή στις πράξεις και ως προς το καθήκον που άσκησαν».

Ο Αθανάσιος Πλεύρης, επίσης δικηγόρος των αστυνομικών σημείωσε:

«Οι εντολείς μας αστυνομικοί είναι αθώοι και θα αποδείξουμε την αθωότητά τους. Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι αστυνομικοί δεν θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι».

YouTube player

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.