Δικογραφία κατά 48χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε σε βάρος 48χρονου από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Τα ίχνη του 48χρονου εντοπίστηκαν μετά από αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με ψηφιακή ανάλυση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την οποία προέκυψε ότι χρήστης του διαδικτύου κατείχε ή/και διαμοίραζε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα μέσω της οποίας οι αρχές οδηγήθηκαν στην οικία του 48χρονου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και χθες κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του 48χρονου.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb), δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα tablet και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή διερεύνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.