Δήλωση σοκ Μηταράκη για τη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα

Σοκαριστικό είναι το σκεπτικό που ανέπτυξε ο Νότης Μηταράκης στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή από τον πρώην σύντροφό της και ενώ δευτερόλεπτα πριν είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Open, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο αστυνομικός ο οποίος ήταν μέσα στο φυλάκιο και παρακολούθησε αμέτοχος τη δολοφονία της Κυριακής σε απόσταση 2 μέτρων, ευτυχώς που δεν έβγαλε το όπλο του και δεν πυροβόλησε γιατί θα τον κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αστυνομική βία.

«Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει. Πιθανότατα σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή», είπε ο Νότης Μηταράκης προσβάλλοντας τη μνήμη της νεκρής Κυριακής και την οικογένειά της.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πως θέλουμε η Αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας», υποστήριξε υπονοώντας ότι όλοι οι αστυνομικοί που βγάζουν όπλο, πυροβολούν και σκοτώνουν θα πρέπει να ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν θα διωχθούν για να κάνουν τη δουλειά τους.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – «Κ. Μητσοτάκη μαζέψτε τα στελέχη σας»

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψαν οι δηλώσεις του Νότη Μηταράκη στo OPEN, με αφορμή συζήτηση για τη γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους και τις δηλώσεις του για τους κανόνες εμπλοκής αναφορικά με τη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς.

«Πρέπει να ξαναδούμε τους κανόνες εμπλοκής για τη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς», είπε το πρωί της Τετάρτης (3/4) ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, και στη συνέχεια εξήγησε το σκεπτικό του.

«Να αναστοχαστούμε για το πώς θέλουμε την Αστυνομία»

«Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα, να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει. Πιθανότατα, σήμερα, θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο Αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή. Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πώς θέλουμε η Αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

«Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να μαζέψει τα στελέχη του»

Η δήλωσή του όμως προκάλεσε αντιδράσεις στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.  Να «μαζέψει τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματός του» κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά τις δηλώσεις «γαλάζιων» με αφορμή τη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και την επικοινωνιακή διαχείρισή της.

Συγκεκριμένα το κόμμα υπενθυμίζει την «αναφορά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μιλώντας στο OPEN, «μας κάλεσε να φανταστούμε τι θα γινόταν εάν είχε πυροβολήσει τον δράστη ο αστυνομικός, καθώς η αντιπολίτευση θα μιλούσε για “ακραία αστυνομική βία”».

«Στα όσα αδιανόητα ακούστηκαν  ήρθε να προστεθεί η αναφορά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μιλώντας στο OPEN, μας κάλεσε να φανταστούμε τι θα γινόταν εάν είχε πυροβολήσει τον δράστη ο αστυνομικός, καθώς η αντιπολίτευση θα μιλούσε για «ακραία αστυνομική βία» ανέφερε συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Είναι βέβαιο ότι ο κατάλογος ανάλογων κυβερνητικών παρεμβάσεων θα μεγαλώσει, όπως και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα υπομένει διαρκώς τα ακατάσχετα και καταφανή ψέματα, την έλλειψη ενσυναίσθησης, τον πολιτικό ωχαδερφισμό και την επικοινωνιακή «μαγκιά».

Και καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Συστήνουμε  στον κ. Μητσοτάκη να μαζέψει τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματός του, επιδεικνύοντας  μια ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στη δολοφονημένη 28χρονη γυναίκα, τους συγγενείς της και μια συγκλονισμένη κοινωνία».

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να διαγράψει τον κ. Μηταράκη»

Δριμεία κριτική στον Νότη Μηταράκη για τα όσα ανέφερε για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους εξαπέλυσε και η Νέα Αριστερά, η οποία όπως επεσήμανε σε δήλωσή της: «Πρόσωπα όπως ο κ. Μηταράκης, προσπαθούν με χυδαίο και προκλητικό τρόπο να αποφύγουν τις ευθύνες που αναλογούν και στους ίδιους, καθώς ηγούνταν πολιτικά της ΕΛ.ΑΣ».

«Ο βουλευτής της ΝΔ έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, “σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο Αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή”» συνεχίζει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς η οποία προσθέτει: «Είναι προφανής η προσπάθεια των κορυφαίων της ΝΔ να μην απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα για την εγκληματική ολιγωρία της αστυνομίας στην αποφυγή μιας ακόμα γυναικοκτονίας, ενός ακόμα εγκλήματος που συνέβη μάλιστα στην πόρτα ενός αστυνομικού τμήματος.

Για το έγκλημα και την έξαρση του επί των ημερών Μητσοτάκη δεν ευθύνεται καμία αντιπολίτευση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών και που παλεύει για την ασφάλεια των πολιτών».

Και καταλήγει με το εξής ερώτημα: «Συμφωνεί ο πρωθυπουργός με τον βουλευτή του ότι αυτή είναι  η απάντηση στις γυναικοκτονίες είναι η αναθεώρηση του πλαισίου «για το πως η αστυνομία αντιμετωπίζει περιστατικά βίας»; Εάν ναι, δεν βλέπουμε λόγο η Ν.Δ. να αντιπαρατίθεται με την Ελληνική Λύση και την υπόλοιπη ακροδεξιά. Εάν όχι, οφείλει να τον διαγράψει».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.