Δημοσκόπηση GPO: Ο Αλέξης Τσίπρας το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη στην πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την κεντροαριστερά πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19% , δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης. Το υψηλότερο ποσοστό, 28,9% συγκεντρώνει η αυθόρμητη απάντηση «κανένας από αυτούς».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας που συγκεντρώνει 45,6%, ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13.2%

Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ , μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ναι και μάλλον ναι απαντά το 70,9%. Την ίδια απάντηση δίνει το 52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Για την άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 66,4% λέει ναι και μάλλον ναι, ενώ το 24,1% διαφωνεί.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 20,7%, ο Χάρης Δούκας από το 16,5% , ο Παύλος Γερουλάνος από το 13,3% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 34,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 17,7%, ο Χάρης Δούκας από το 17,2% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση 8%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, η Φωνή Λογικής 3,3% και η Νέα Αριστερά 1,9%.
Τέλος, η έρευνα αποτυπώνει τα αίτια της υψηλής αποχής στις ευρωεκλογές, αλλά και την άποψη των πολιτών για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Το 50,3% δηλώνει ότι απείχε από τις ευρωεκλογές για πρακτικούς λόγους όπως η υγεία, η εργασία και η απόσταση. Το 58,3% αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά τον ανασχηματισμό, ενώ το 33,8% τον αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.