Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η οικονομία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τους Έλληνες όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega. Aυτό απάντησε το 31% των ερωτηθέντων και ακολουθεί η ακρίβεια με 26%, ενώ η ενεργειακή κρίση έρχεται τρίτη με αυξημένο όμως ποσοστό αποτυπώνοντας τον προβληματισμό που επικρατεί στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση έχει το 54% έναντι 39% θετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ παρόλα αυτά να μην κερδίζει γεγονός που αποτυπώνεται στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών όπου ο Αλέξης Τσίπρας υπέρεχει του πρωθυπουργού σε αρνητικές ψήφους.

Η κυβέρνηση βαθμολογείται θετικά στον τουρισμό, στα αμυντικά, την εξωτερική πολιτική και τον ψηφιακό μετασχηματισμό ενώ δεν πείθει στα εργασιακά, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του πληθωρισμού και της διαφθοράς

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας σε λάθος κατεύθυνση πηγαίνει η χώρα για το 56% έναντι 38% που εκτιμά πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Στην πρόθεση ψήφου, το 29% θα ψήφιζε ΝΔ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 20,6%

Στις 10,4 μονάδες καταγράφεται η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου με την παράσταση νίκης για τη ΝΔ να φτάνει στο 70%.

Το 30% εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που μπορεί να εγγυηθεί την καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.