Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη πανελλαδικά το διάστημα από 11 έως 13 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν 1.351 πολίτες κάθε ηλικίας.

Σε ερώτηση για το πότε πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές, η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα της Pulse απάντησε μέσα στο 2023.

Στην καταλληλότητα προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% έναντι 28% για τον Τσίπρα ο οποίος αύξησε κατά δύο μονάδες το ποσοστό του. Η παράσταση νίκης είναι 57% υπέρ της ΝΔ έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την ενεργειακή κρίση το 34% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης και 23% κανείς από τους δύο.

Όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα, πάνω από τους μισούς πολίτες δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις, ενώ σε ότι αφορά τα οικονομικά, η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πίεση λόγω των αυξημένων τιμών στο ρεύμα, ενώ ακολουθούν οι αυξήσεις στα τρόφιμα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.