Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ από την Pulse που αποτυπώνει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 42,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση το 3,5% και το ΜέΡΑ 25 3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 50%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί στο 24%. Το 21% συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας από τους δύο».

Για το αν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις στα πρόσωπα της κυβέρνησης το 32% απάντησε σίγουρα ναι, το 27% μάλλον ναι, το 16% μάλλον όχι και το 6% σίγουρα όχι. 19% συγκέντρωσε το ΔΓ/ΔΑ.

Το 64% των Ελλήνων θέλει να πάει διακοπές αν υπάρξουν προσφορές και καλές τιμές
Το 75% κρίνει θετικά την κυβέρνηση απέναντι στον κορονοϊό και το 19% αρνητικά. Το 42% θεωρεί θετική την στάση την αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 50% αρνητικά.

Στην ερώτηση πώς κρίνετε την επιστημονική επιτροπή και τον Σωτήρη Τσιόδρα το 79% απάντησε θετικά και 16% αρνητικά. Ικανοποιημένοι είναι στο 83% οι πολίτες για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Στο πόσο σας ανησυχεί ο κορονοϊός μετά την χαλάρωση των μέτρων το 44% απάντησε πως ανησυχεί αρκετά ως πολύ, το 27% ανησυχεί μέτρια, ενώ το 20% ανησυχεί λίγο έως καθόλου.

Για τα μέτρα στήριξης το 54% βλέπει πως είναι σε σωστή κατεύθυνση, ενώ το 37% σε λάθος.

Για το αν θα υπήρχε διάθεση για διακοπές, μετά από κατάλληλες προσφορές-τιμές, το 64% απάντησε θετικά, ενώ το 28% αρνητικά.