Διοικητής νοσοκομείου Καβάλας: Δεν φοβόμαστε lockdown – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου στην Καβάλα η διαδικασία πραγματοποίησης τεστ κορονοϊού από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά τα συνολικά 38 κρούσματα που σχετίζονται με το εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων στην περιοχή. Προτεραιότητα έχουν εργαζόμενοι της βιομηχανίας κρέατος και όσοι ήταν αρνητικοί στο πρώτο τεστ που έγινε προ λίγων ημερών.

Στην αίθουσα της αντιπεριφέρειας «Νικόλαος Μάρτης» βρίσκονται τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ και η διαδικασία κάθε τεστ διαρκεί 2 περίπου λεπτά. Γνωστά θα γίνουν μόνο τα κρούσματα που θα προκύψουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του ΕΟΔΥ με το κάθε φυσικό πρόσωπο. Την ίδια ώρα ένα ακόμη θετικό κρούσμα-από τα συνολικά 18 τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας- το οποίο συνδέεται με τη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.«Αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν. Δεν φοβόμαστε ότι θα εφαρμοστεί lockdown στην περιοχή» δήλωσε στο ethnos.gr ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης και πρόσθεσε:

«Μέσα στην μέρα περιμένουμε νέα αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων τα οποία και θα καθορίσουν εν πολλοίς και το πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα». Σχεδόν όλα τα περιστατικά είναι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη , και οι περισσότεροι ασθενείς παραμένουν σε κατ΄ οίκον καραντίνα. Για προληπτικούς λόγους απαγορεύτηκαν όλα τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο.

Αναβάλλονται προσωρινά οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων
Την τρέχουσα εβδομάδα αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και του Φεστιβάλ Φιλίππων. Την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει επαναξιολόγηση των συνθηκών, ενώ ακυρώνονται όλες οι εμποροπανηγύρεις στους Δήμους Νέστου και Παγγαίου για τον μήνα Αύγουστο.

Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στις εισόδους της λαϊκής και όποιος καταναλωτής δεν φοράει μάσκα δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος. Πρόκειται για μέτρα που είχε προτείνει και ο οικείος Ιατρικός Σύλλογος τις προηγούμενες μέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.