Διπλωματικό μπρα ντε φερ με τη Μόσχα

Τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο έχει προαναγγείλει αντίποινα στην απέλαση διπλωματών του από την Αθήνα, αναμένει η κυβέρνηση, στην οποία επικρατεί εγρήγορση και προβληματισμός μετά την ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ.

Η «γραμμή» της ελληνικής πλευράς συνοψίζεται στο δίπτυχο: α) οι όποιες παρεμβάσεις σε εσωτερικό ζήτημα χρήζουν απάντησης β) η Αθήνα θα επιμείνει στην προώθηση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι η αρχικά προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα σχετιζόταν με την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία που μάλλον βρίσκεται στον «αέρα» μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στις ελληνορωσικές σχέσεις αποτελεί και η ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ, ο οποίος δηλώνει απογοητευμένος από τις ελληνικές κινήσεις.

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μάσλοφ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.