Εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μ.Ζαφειρόπουλου

Δύο κουκουλοφόροι τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Η επίθεση έγινε στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στη Νεάπολη Εξαρχείων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο γραφείο του δικηγόρου και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ, προκαλώντας του τραύματα στο στομάχι.

Οι δύο δράστες χτύπησαν το κουδούνι της εξώπορτας του γραφείου στις 18:30 και ανέβηκαν στο γραφείο του δικηγόρου. Εν συνεχεία ακούστηκε ένας πυροβολισμός και κατόπιν ο δικηγόρος βρέθηκε πεσμένος στο γραφείο του.

Μετά το περιστατικό, οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της διώξης εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Ατττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία (αποτυπώματα, γενετικό υλικό), να συλλέξουν μαρτυρίες και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Η πρώτη ενημέρωση από τη Αστυνομία απλώς επιβεβαιώνει το περιστατικό: «Σήμερα (12-10-2017) και ώρα 19:10 εντός γραφείου επί της οδού Ασκληπιού στην Αθήνα βρέθηκε νεκρός ημεδαπός άνδρας» και προσθέτει ότι «διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ, ήταν υιός του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, που διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ΑΘηνών.

asthenoforo-astunomia-peripoliko-dolofonia-dikigorou

Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητά ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κ.Μητσοτάκης: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.