Δριμύ «κατηγορώ» για τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Για αθέτηση υπόσχεσης κατηγορεί τη Δόμνα Μιχαηλίδου το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Tο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων “ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Κ.” επισημαίνει τη μη υλοποίηση της δέσμευσης από την πλευρά της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα στις 2/12/2019 και την 1/7/2020 Εκπρόσωποι του Σωματείου είχαν συνάντηση με την Υφυπουργό κα. Μιχαηλίδου Δόμνα-Μαρία, καταθέτοντας τα σοβαρά και διαρκή προβλήματα, όπως αυτά έχουν μεταφερθεί στο ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Κ. από Συναδέλφους- Μέλη στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων.

Κατόπιν αυτών των συναντήσεων εξακολουθεί να υπάρχει εκ μέρους της Υφυπουργού στάση αδράνειας και παράβλεψης των Κέντρων Κοινότητας και του ρόλου τους στην κοινωνική πολιτική της χώρας. Καμία προσπάθεια μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει για την παρακολούθηση της πορείας τους και την πλαισίωση των αιτημάτων των εργαζομένων με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά η λογική της δημιουργίας και αφανισμού δομών να επανέρχεται κατακερματιζοντας κάθε προσπάθεια σύστασης και συνέχειας της κοινωνικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση παραμένει αδρανής σχετικά με την πρόσφατη δέσμευση της Υφυπουργού για συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διευθετηθούν σοβαρά ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι Εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινότητας σε Δήμους ανά τη χώρα (απειλές απόλυσης, πελατειακές σχέσεις, ελλιπέστατες υποδομές και αλλότρια καθήκοντα).

Απαιτούμε τον άμεσο προγραμματισμό συνάντησης των δύο Υπουργείων (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών) με Εκπροσώπους του Σωματείου!

Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Κ. θα παραμείνει παρόν και θα διεκδικεί σταθερά βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς!”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.