Δύο έξτρα ημέρες διακοπών στα σχολεία – Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, μαθητές και εκπαιδευτικοί φαίνεται πως θα απολαύσουν ακόμη δύο ημέρες διακοπών πριν τελειώσει το ακαδημαϊκό έτος, εξαιτίας των ευρωεκλογών του 2024.

Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά δύο ημέρες τον Ιούνιο, συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, προκειμένου να διεξαχθούν οι εν λόγω εκλογές, καθώς η ψηφοφορία γίνεται σε αυτά.

Πότε κλείνουν τα σχολεία
Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο φέτος επειδή 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Μάλιστα σε όλα τα σχολεία την τελευταία μέρα δεν γίνεται μάθημα αλλά κάποιου είδους γιορτή με αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές δραστηριότητες.

Πέρσι, στα γυμνάσια τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο φέτος υπάρχει το νέο δεδομένο των ευρωεκλογών και ως εκ τούτου, τα σχολεία θα είναι κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Άρα είναι πιθανόν το υπουργείο Παιδείας να «σφυρίξει» λήξη μαθημάτων για φέτος νωρίτερα από τις 30 Μαΐου ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Όσον αφορά στα λύκεια, αν τηρηθεί το περσινό πρόγραμμα (δεν είναι ακόμη σίγουρο καθώς πέρσι είχαμε εκλογές) και αυτά λήξουν την Παρασκευή 17 Μαΐου (πέρσι έληξαν 19 Μαΐου, ωστόσο φέτος αυτή η ημερομηνία πέφτει Κυριακή) τότε μετά τις διακοπές του Πάσχα απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα μαθημάτων καθώς την τελευταία μέρα δίνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.