Δύο οι μεγάλες εστίες φωτιάς στην Ηλεία – Σηκώθηκαν τα αεροπλάνα

Καλύτερη είναι η εικόνα σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς καθώς με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα και φαίνεται πως οι πυροσβέστες καταφέρνουν σταδιακά να περιορίσουν τις μεγάλες πυρκαγιές σε Ηλεία, Αχαΐα και Αρκαδία.

Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό της φωτιάς στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε χωριά της Πηνείας, καθώς το βράδυ της Παρασκευής ξημερώματα Σαββάτου (22.6.2024) οι φλόγες απείλησαν τα χωριά Λάτα και Πρόδρομος.

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ήχησε και πάλι το 112 σε όσους βρίσκονταν στο χωριό Λάτα να απομακρυνθούν πως Σιμόπουλο.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει από χθες το απόγευμα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα.

Οι άνεμοι δεν είναι τόσο ισχυροί όσο χθες και έτσι η πυροσβεστική πιστεύει πως θα καταφέρει μέσα στην ημέρα να περιορίσει τη φωτιά.



Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό λέγοντας πως: «Φαίνεται ότι είναι εμπρησμός. Ξεπήδησαν πολλές εστίες μαζί, δεν μπορεί παρά να είναι εμπρησμός».

Νεκρός 55χρονος που προσπάθησε να βοηθήσει
Ένας 55χρονος άνδρας έχασε την ζωή του στην Ηλεία, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο 55χρονος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά και έσπευσε να βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις είχε καταναλώσει φαγητό κι έτσι έπαθε αναρρόφηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.