Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Παλαιοκώστα

Σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια και απώλεια όρασης από το ένα του μάτι αντιμετωπίζει ο πάλαι ποτέ διαβόητος ληστής τραπεζών Νίκος Παλαιοκώστας. Τις τελευταίες δέκα ημέρες ο αδελφός του υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου δραπέτη, Βασίλη Παλαιοκώστα, που βρίσκεται χρόνια στις λίστες της Ιnterpol, υποβάλλεται σε διαδικασία αιμοκάθαρσης, αφού οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το Ρίου έχουν διαγνώσει ότι ήδη έχει χάσει τον ένα του νεφρό.

Παράλληλα ο 61χρονος, που κάποτε διέκρινε σαν γεράκι τους διώκτες του, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην ωχρά κηλίδα, με αποτέλεσμα να βλέπει πλέον μόνο από το ένα μάτι.

Βότανα και σκόρδο
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πεισματικής άρνησης που επέδειξε τα τελευταία χρόνια να λάβει φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, την οποία προτίμησε να αντιμετωπίσει πίνοντας βότανα και τρώγοντας σκόρδο.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας είναι κρατούμενος στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας και, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκτίει ποινή κάθειρξης 197 ετών και 376 μηνών για σωρεία αδικημάτων.

Το 2018, έπειτα από 13 αιτήσεις για παροχή ολιγοήμερης άδειας, ενώ αρχικά το αίτημά του έγινε δεκτό, στη συνέχεια απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι η ποινική του κατάσταση και η σχέση του με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν παρέχουν τη βεβαιότητα ότι θα έκανε ορθή χρήση της άδειας.

Πηγή: https://www.newsbreak.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.