Ε. Αχτσιόγλου: Καμία προσχηματική δικαιολογία για να μην συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα

Υπεραμύνθηκε των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, παράταση του παγώματος των συντάξεων μέχρι το 2022 αντί 2021, όπως προβλεπόταν αρχικά, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι απορρίφθηκε στο Eurogroup το τελευταίο σχέδιο της ελληνικής πλευράς.

«Είναι προφανές ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και έκανε περισσότερα από ότι έπρεπε για να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας. Τώρα είναι σειρά των εταίρων να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις. Έχουν την ηθική και την πολιτική υποχρέωση για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους» επεσήμανε από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σημείωσε ότι «δεν έγινε χώρος στο διάδρομο της ελληνικής οικονομίας ώστε να εμπεδώσει την ανάπτυξη, που φαίνεται να έρχεται μέσα από την μείωση της ανεργίας και το ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας».

Τόνισε ακόμα ότι με τις τροπολογίες αυτές κλείνουν και τυπικά τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης, ώστε να μην έχει κανένας, καμία προσχηματική δικαιολογία και να πετάξει το μπαλάκι για να μην συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.