Εφοριακοί ζητούσαν φακελάκι 6.000 ευρώ από παλαίμαχο ποδοσφαιριστή

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δυο επίορκοι εφοριακοί της ΔΟΥ Σερρών και μια λογίστρια, που εκβίαζαν τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Σωτήρη Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του ζητούσαν χρήματα, τα οποία μάλιστα ανέφεραν με την κωδική λέξη «παπούτσια», για να τακτοποιήσουν οικονομικές εκκρεμότητες και πρόστιμα και μάλιστα τον πολιορκούσαν για τουλάχιστον τέσσερις μήνες προκειμένου να ενδώσει στον εκβιασμό τους.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις του πρώην ποδοσφαιριστή αφορούσαν δήθεν φορολογικό έλεγχο του οικονομικού έτους 2013 για συναλλαγές στον τραπεζικό του λογαριασμό ως ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ. Η λογίστρια τον ενημέρωσε ότι η φορολογική επιβάρυνση λόγω και κάποιων προσαυξήσεων, φτάνει τις 46.000 ευρώ, «αλλά με 7.000 ευρώ μπορείς να καθαρίσεις». Το ποσό μετά από διαπραγματεύσεις, έπεσε τελικά στις 6.000 ευρώ.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος και στήθηκε η παγίδα. Ο ποδοσφαιριστής πήγε στο ραντεβού με προσημειωμένα χρήματα, τα οποία η λογίστρια μέτρησε μπροστά του και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον έναν από τους δυο εφοριακούς. «Η παραγγελία σας με τα παπούτσια είναι έτοιμη. Πότε θα έρθετε να τα παραλάβετε;», φέρεται να ρώτησε η λογίστρια τον ένα από τους δυο εφοριακούς.

Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, η λογίστρια φέρεται να προσπάθησε να ξεφορτωθεί τα χρήματα, πετώντας τα 6.000 ευρώ στα σκουπίδια. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τριών συλληφθέντων, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, δωροληψία και εκβίαση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.