«Έγινε μ…, την έχω χτυπήσει άσχημα»

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της, Θέμη Σοφού, υπόμνημα στη 18η Τακτική Ανακρίτρια, ζητώντας την άρση του απορρήτου των τηλεφωνιών του συζύγου της, Απόστολου Λύτρα.

Μέσα από το υπόμνημα που κατέθεσε η 37χρονη δικηγόρος, σύμφωνα με τον Alpha, έρχονται στο φως για πρώτη φορά νέα σοκαριστικά στοιχεία για το βράδυ του ξυλοδαρμού της από τον Απόστολο Λύτρα.

Αναλυτικότερα από το υπόμνημα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, η 37χρονη ισχυρίζεται:

«Τις πρωινές ώρες της 16 Ιουνίου 2024, και ενώ ήμουν βαρύτατα τραυματισμένη, ο κατηγορούμενος Απόστολος Λύτρας, αντί να με μεταφέρει, ως όφειλε, αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο, και αγνοώντας τις εκκλήσεις μου να μεταβούμε σε νοσοκομείο, εκείνος αποφάσισε, χωρίς τη θέλησή μου, να με μεταφέρει από το σημείο του βαρύτατου τραυματισμού μου στη Βουλιαγμένη, στην μέχρι τότε συζυγική οικία, στο Γέρακα, και ενώ ήδη ένιωθα πνιγμό από την κατάποση ποσοτήτων αίματος, πόνους στο κεφάλι μου, ζαλάδες, αστάθεια και λιποθυμική τάση.

Ο λόγος που με πήγε στην μέχρι τότε συζυγική οικία, εκθέτοντάς με σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής και σε κατάσταση ανασφαλή πλέον για την ζωή μου, ήταν ότι προφανώς ήθελε να αποφύγει τη σύλληψή του και όλες τις περαιτέρω διαδικασίες που συνεπάγεται η μεταφορά ενός τραυματισμένου ανθρώπου στο νοσοκομείο από προφανή βαρύ ξυλοδαρμό.




Εκείνος καταθέτει ότι δήθεν πήγαμε για να ηρεμήσουμε. Πλην όμως, είναι σαφές, ότι αποδέχθηκε τον κίνδυνο ζωής μου καθώς δεν με μετέφερε στο νοσοκομείο… Ζαλιζόμουν πάρα πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο. Προκειμένου να τον καθησυχάσω και να σώσω τη ζωή μου, που κινδύνευε άμεσα, του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο δεν θα πω ότι με χτύπησε, αλλά ότι έπεσα μόνη μου, κάτι που φαίνεται ότι πίστεψε κατά τη χρονική αυτή στιγμή. Τότε, ο κατηγορούμενος μου ζήτησε επιτακτικά να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα.

Μπήκα στο μπάνιο και εκείνος με ακολούθησε, πήρε το τηλέφωνο του μπάνιου και μου έριχνε νερό στο πρόσωπο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχε καθαρισθεί και ξεπλυθεί το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου. Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας, και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου, και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου (FERRARI) και καθ’ οδόν τον ακούω που μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του «έγινε…, έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, ελπίζω να μην μπλέξω». Αυτούμαι να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του από την 16 Ιουνίου έως και την 19 Ιουνίου 2024. Ο λόγος δεν είναι μόνον η κλήση αυτή στην οποία αναφέρομαι, αλλά και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο προς εμένα και τρίτα πρόσωπα».

Στη συνέχεια, η Σοφία Πολυζωγοπούλου αναφέρει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, από το υπόμνημά της:

«Τις πρωινές ώρες της 16 Ιουνίου 2024 και ήδη κρατούμενος ο Απόστολος Λύτρας στο ΑΤ Ομονοίας, με καλούσε επανειλημμένως στο κινητό μου τηλέφωνο, το οποίο είχα παραλάβει από τον θεράποντα ιατρό στο Νοσοκομείο στον οποίον προφανώς το παρέδωσε προτού αναχωρήσει για το Αστυνομικό Τμήμα, καθώς δεν του επέτρεπαν την είσοδο στη μονάδα όπου εξεταζόμουν. Μετά από πολλές κλήσεις του, τις οποίες δεν απαντούσα, και αφού είχα ήδη επιστρέψει στην οικία, με κάλεσε μια φορά και μου ζητούσε εξηγήσεις για την κατάθεσή μου, λέγοντάς μου ότι οι αστυνομικοί που ήταν κοντά του «είχαν κολλήσει στο ότι έχω ζητήσει κουμπί πανικού και ο γιατρός αναφέρει ότι εγώ του είπα ότι με χτύπησε ο άντρας μου».

Εκείνη την ώρα μάλιστα μου έδωσε το τηλέφωνο σε κάποιον αξιωματικό λέγοντάς του «πάρτε τη γυναίκα μου να σας τα πει». Εγώ ρώτησα αυτόν που μου έδωσε ο Απόστολος Λύτρας στο τηλέφωνο, πιστεύοντας ότι είναι κάποιος αξιωματικός, εάν είχε δει τη δικογραφία, και του είπα επί λέξει: «έχετε δει τη δικογραφία; ό,τι φαίνεται στη δικογραφία», αποφεύγοντας να συζητήσω τηλεφωνικώς περισσότερες λεπτομέρειες, καθότι κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να παραπλανήσει τις Αρχές προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Λίγο αργότερα με ξανακάλεσε ζητώντας μου να βγάλουμε δελτίο τύπου, στο οποίο να αναφέρουμε ότι έπεσα από τις σκάλες. Αυτά προτίθεμαι να σας καταθέσω αναλυτικότατα με λεπτομερή περιγραφή, και εκθέτω αυτά εν συνόψει στο παρόν υπόμνημά συμπληρωματικό υπόμνημα μου, προκειμένου να στοιχειοθετήσω τη βασιμότητα της αιτήσεώς μου περί άρσεως του απορρήτου επικοινωνιών του κατηγορουμένου».

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.