«Εγκλήματα» πίσω από τον τραυματισμό του 6χρονου Φώτη σε αγώνα καρτ

Εντός της ημέρας θα ξεκινήσει η προσπάθεια αφύπνισης του μικρού Φώτη από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν στην Πάτρα. Ο 6χρονος αναμένεται να αποσωληνωθεί, μετά τις τελευταίες χθεσινές εξετάσεις που έδειξαν πως το παιδί έχει υποστεί εγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ηλιάδη, υπεύθυνο της ΜΕΘ Παίδων «οι εγκεφαλικές βλάβες αφορούν στον αρχικό τραυματισμό και πιστεύουμε ότι σήμερα όλα θα πάνε καλά». Επομένως, αποφασίστηκε από τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών να μην γίνει χθες η αποσωλήνωση του μικρού τραυματία, αλλά σήμερα, παρά τις αρχικές προβλέψεις και πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές.

Όλα αυτά την ώρα που η έρευνα για τα όσα έγιναν στον αγώνα καρτ συνεχίζεται. Από την πρώτη στιγμή έγινε σαφές πως οι διοργανωτές δεν τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας που οι ίδιοι υπόσχονταν μέσα από την ιστοσελίδα τους. Δεν κρατήθηκε η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου από τις πλαστικές μπαριέρες μέχρι τα κάγκελα των θεατών, ενώ οι μπαριέρες δεν είχαν μέσα ούτε άμμο ούτε νερό, για λόγους οικονομίας.

Η εκδήλωση όμως φαίνεται πως δεν είχε καν άδεια ως κανονική αθλητική εκδήλωση με θεατές! Στήθηκε μια πίστα υποτίθεται έρημη και όλοι οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν γύρω από την πίστα και που κρέμονταν στα κάγκελα ήταν απλώς “διερχόμενοι”, γι’αυτό και η ανακοίνωση μετά το ατύχημα που έλεγε ότι ένα καρτ χτύπησε στα κάγκελα και “τραυματίστηκε ένας διερχόμενος”.

Ο εκφωνητής του αγώνα, δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάνω λόγο για διερχόμενους καθότι μιλώντας για «θεατές» αναφερόμαστε σε οριοθετημένη αθλητική εγκατάσταση π.χ. κερκίδα, όπου με βάση τα πρωτόκολλα της ΓΓΑ, προβλέπεται είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή πρόσφατα νοσήσαντες με την επίδειξη του σχετικού εγγράφου. Στους δρόμους πέριξ της πλατείας Γεωργίου δεν υπάρχει ούτε εισιτήριο, ούτε οριοθετημένη ελεγχόμενη πρόσβαση άρα δε μιλάμε για θεατές. Πρόκειται για διερχόμενους που στέκονται να δουν το θέαμα.»

Κάπως έτσι ο 6χρονος τραυματίστηκε και πλέον δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, με τους γονείς του να αγωνιούν και τους γιατρούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.