Εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό: Πότε θα αποζημιωθούν οι οδηγοί – Τι απαντά η εταιρεία

Εν αναμονή των αποζημιώσεων από την Αττική Οδό βρίσκονται χιλιάδες πολίτες μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στον αυτοκινητόδρομο λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίδα”.

Από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε την παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα ωστόσο δεν προσδιορίστηκε ο τρόπος και χρόνος της καταβολής των αποζημιώσεων.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με το γραφείο Τύπου της Αττικής Οδού μας ενημέρωσαν ότι θα βγει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο που θα αποζημιωθούν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ». Σε ερώτησή μου μας σχετικά με το πότε θα ανακοινωθεί ο τρόπος πληρωμής μας απάντησαν ότι ακόμα μελετούν διάφορες παραμέτρους σχετικά με το θέμα αλλά σίγουρα δεν θα γίνει σήμερα ή αύριο.

Δεν έχουν απεγκλωβιστεί ακόμα όλοι οι οδηγοί
Δόθηκαν διευκρινίσεις από την διαχειρίστρια εταιρεία για το πως θα μπορούν να παραλάβουν οι οδηγοί τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

1.Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

2.Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.

3.Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).

4.Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, η Αττική Οδός επισημαίνει ότι παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:

1.Στο τμήμα από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

2.Στο τμήμα από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

3.Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.

Τέλος, καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.»

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πολιτική Προστασία, η οποία τόνισε πως οχήματά της θα μεταφέρουν από το Δαχτυλίδι στην Λεωφόρο Κηφισίας τους οδηγούς προς τα οχήματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από σήμερα και για όσες ημέρες απαιτηθεί, οχήματα της Πολιτικής Προστασίας στο Δαχτυλίδι στη Λ. Κηφισίας, θα είναι διαθέσιμα στους οδηγούς για τη μεταφορά τους και ανάκτηση των οχημάτων τους από την Αττική Οδό (ώρες 09:00 – 19:00).

Ηλιόπουλος: Γιατί να πάρουν αποζημίωση μόνο οι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό;

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις «τραγικές καταστάσεις που βίωσαν χιλιάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένοι μέσα στο χιονιά» από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και σήμερα εξαπέλυσε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Και το πρόβλημα ακόμη δεν έχει τελειώσει! Δυστυχώς γι’ ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε και μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας», υπογράμμισε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Alpha Radio 98.9 FM και Alpha Radio Καβάλας.

Μάλιστα, απηύθυνε το ερώτημα στην κυβέρνηση: «Και γιατί να πάρουν αποζημίωση μόνο οι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, γιατί όχι και οι εγκλωβισμένοι σε Οινόη, σε Λειβαδιά, γιατί όχι οι συμπολίτες μας που έμειναν χωρίς ρεύμα; Περισσότερο θυμώνει τον κόσμο η ανακοίνωση για τα 2.000 ευρώ γιατί αποδεικνύει πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα για το χάος που ο ίδιος δημιούργησε».

«Προσπαθεί η κυβέρνηση να περιορίσει τη συζήτηση στην Αττική Οδό. Η σημερινή επικοινωνιακή του γελοιότητα, όμως, ξεπερνάει κάθε όριο. Εξαφανισμένος ήδη δύο ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει να ανακοινώσει αποζημιώσεις 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα επικοινωνεί ο πρωθυπουργός με την εταιρεία και συμφωνούν ένα πρόστιμο, χωρίς να γίνει αυτό μέσα από θεσμικές διαδικασίες; Αυτό δεν είναι δουλειά ενός πρωθυπουργού», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Ξημερώσαμε σήμερα με 1.200 οχήματα εγκλωβισμένα ακόμη στην Αττική Οδό. ‘Αλλοι κατάφεραν να πάρουν ένα μπουκάλι νερό μόλις στις 5 το πρωί! Όλη την ημέρα χθες η κυβέρνηση απλώς παρακολουθούσε το χάος. Ούτε η κυβέρνηση ούτε και η τροχαία μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Πέντε ημέρες γνωρίζαμε τί πρόκειται να έρθει. Θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει την είσοδο βαρέων οχημάτων και φορτηγών στην Αττική Οδό και να προβλέψουν την τηλεργασία για τη Δευτέρα. Θα ήταν έτσι πολύ καλύτερη η κατάσταση», συνέχισε.

«Και φυσικά δεν είναι μόνο η Αττική Οδός. Χιλιάδες συμπολίτες μας εγκλωβίστηκαν σε κεντρικούς οδικούς άξονες την ευθύνη των οποίων έχει η περιφέρεια και η κυβέρνηση -όχι κάποια εταιρεία. Εγκλωβίστηκαν στην Κηφισίας, στην Κατεχάκη, στη Μαραθώνος. Αυτές οι υποδομές είναι δημόσιες. Όπως και οι σταθερές συγκοινωνίες. Ξέρετε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία οι σταθερές συγκοινωνίες να σταματούν με ένα χιόνι; Πέραν του ότι λεωφορεία και τρόλεϊ σταμάτησαν χθες, πέραν του ότι το τρένο σταμάτησε να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Ειρήνης και Κηφισιάς και οι πολίτες προσπαθούσαν να φτάσουν στο ΚΑΤ με τα πόδια μέσα στο χιόνι, επιπλέον πάνω από 200 άτομα έβγαλαν τη νύχτα εγκλωβισμένα σε συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και χιλιάδες ακόμη στα σπίτια τους αλλά χωρίς ρεύμα», κατήγγειλε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτό που μας δείχνει η χθεσινοβραδινή τραγωδία είναι ότι για μια σειρά από κρίσεις χρειαζόμαστε ισχυρά δημόσια εργαλεία και υποδομές. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία και τις υποδομές. Και το πιο μεγάλο παράδειγμα είναι το δημόσιο σύστημα υγείας. Ακόμη και τώρα ανακοινώνει η κυβέρνηση ότι θα κλείσει περιφερειακά νοσοκομεία, το ΕΣΥ λειτουργεί με 2.500 λιγότερους εργαζομένους», τόνισε.

«Χθες θρηνήσαμε 111 απώλειες συνανθρώπων μας, ο τελευταίος μήνας της πανδημίας μας έχει στοιχίσει 1.958 συμπολίτες μας», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος και κατέληξε: «Για όλα τα παραπάνω επιμένουμε άμεσα στην προσφυγή στο λαό. Εδώ και τώρα απαιτείται πολιτική αλλαγή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.