«Εγώ θα είμαι επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη»

«Εγώ θα είμαι επικεφαλής στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, έχει δρομολογηθεί». Αυτό παραδέχθηκε με δηλώσεις που έκανε απόψε ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα ηγηθεί του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δικαστικός λειτουργός. Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιχειρεί με αυτό το τρικ της αλλαγής επικεφαλής, να ξεπεράσει τον σκόπελο του νόμου.

«Όντως ισχύει. Έχει δρομολογηθεί. Χρειάζεται κάποιες διαδικασίες, καταστατικές διαδικασίες του κόμματος αυτού, να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. Και εν συνεχεία, αφού το καταστατικό το καταθέσω και στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά θα είμαι, εφόσον έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, πρόεδρος», είπε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος στο OPEN.

Ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι, με τον καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη δεν είχε, μέχρι πρότινος, προσωπικές επαφές. «Άνθρωποι οι οποίοι ήσαν στο δικό μου κόμμα που μένουν στην περιοχή Πεντέλης, συζήτησαν “καφενειολογικώς” στην αρχή, με κάποιους που ανήκουν στο κόμμα του κ. Κασιδιάρη. “Καφενειολογικές” συζητήσεις, οι οποίες εξελίχθησαν, αφού ακολούθησε και ο σχετικός νόμος που απαγορεύει την κάθοδο του κόμματος αυτού στις εκλογές. Ήρθαν λοιπόν οι συζητήσεις σε μία συμφωνία. Ποια είναι αυτή; Να αναλάβω εγώ πρόεδρος του κόμματος και να εφαρμόσω αυτά τα οποία διακηρύττω με το κόμμα ΕΑΝ».

Εκλογές 2023 – «Ο Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών»
Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος επιβεβαιώνει ότι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές, ενώ απαντά και στις φήμες που τον θέλουν να είναι απλώς «αχυράνθρωπος».

«(Ο Κασιδιάρης) θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών. Περί αχυρανθρώπου, μακριά από μένα. Ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την πορεία τη δική μου ουδέποτε είναι δυνατόν να είναι αχυράνθρωπος, όχι μόνο του κ. Κασιδιάρη, αλλά του οιουδήποτε», ισχυρίστηκε.

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκλογές σε κόμματα, ηγετικά στελέχη των οποίων έχουν καταδικαστεί ακόμη και πρωτόδικα για σοβαρά αδικήματα, ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη θα πάρουν μέρος κανονικά…

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Κανελλόπουλου στο OPEN:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.