Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Εύβοια

Εικόνες «Αποκάλυψης» στη βόρεια Εύβοια που γι’ άλλη μια ημέρα δοκιμάζεται σκληρά από την κακοκαιρία Elias. Τόσο η παραλία στο χωριό Κυμάσι όσο και το λιμάνι στο Μαντούδι έχουν καταστραφεί.

Η κακοκαιρία Elias άνοιξε νέες πληγές στην Εύβοια. Το βόρειο τμήμα του νησιού βιώνει ξανά τη μανία της φύσης, αλλά αυτή τη φορά των ακραίων καιρικών φαινόμενων που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, ειδικότερα σε Ροβιές, Μαντούδι και Κυμάσι αλλά και σε άλλα χωριά. Σύμφωνα με το Evima.ger, τα ποτάμια «φούσκωσαν», οι χείμαρροι ξεχύθηκαν και τα λασπόνερα παρέσευραν το πάντα στο πέρασμά τους.

Ο δήμος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας βρέθηκε στο επίκεντρο της θεομηνίας και οι καταστροφές σε περιουσίες, αλλά και σε σημαντικές υποδομές να είναι ανυπολόγιστες.

Στο Κυμάσι η παραλία… αποτελεί παρελθόν, ενώ έπεσε η γέφυρα που συνδέει το χωριό με την Αμίτσα.

Βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias στη βόρεια Εύβοια:

Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες, ενώ το τελευταίο 24ωρο οι άνθρωποι αναγκάζονται να καταφύγουν σε ψηλότερους ορόφους και ταράτσες – όπου υπάρχουν – για να σωθούν από τη μανία των ορμητικών νερών.

Η εικόνα προκαλεί θλίψη, καθώς έχει διαλυθεί πλήρως και ο δρόμος που οδηγεί στο λιμάνι από το Μαντούδι.

Ένα λιμάνι που συνδέει τη Βόρεια Εύβοια με τις Σποράδες, με Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, και που μέχρι πριν από λίγες ημέρες έσφυζε από ζωή, αφού χιλιάδες τουρίστες προτιμούσαν τα πλοία της συγκεκριμένης γραμμής για τις διακοπές τους.

Η κραυγή αγωνίας των κατοίκων είναι συγκλονιστική, καθώς βλέπουν να καταστρέφεται το βιός τους, ο τόπος τους και το μέλλον τους προδιαγράφεται δυσοίωνο…

Όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.