Εισαγγελέας για Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη»

Η εισαγγελέας μέσα από το πόρισμά της, προτείνει να τεθεί στο αρχείο η πολύκροτη υπόθεση με τη Γεωργία Μπίκα και να πληρώσει η νεαρή τα δικαστικά έξοδα…

Η Γεωργία Μπίκα βρέθηκε στο επίκεντρο στις αρχές του χρόνου, όταν κατήγγειλε τον βιασμό της, σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Είχε περιγράψει τα γεγονότα ακόμα και μπροστά στην κάμερα. Πέντε μήνες μετά, η εισαγγελέας προτείνει το κλείσιμο της υπόθεσης και την απαλλαγή όλων εκείνων που κατηγορήθηκαν. Ζητάει να επωμιστεί τα δικαστικά έξοδα η 24χρονη, με τις λέξεις που χρησιμοποιεί για να περιγράψει τα συμπεράσματά της, να προκαλούν για ακόμα μια φορά ποικίλες αντιδράσεις.

«Νηφάλια με γνήσια βούληση να λάβει την απόφαση, προϊόν της ελεύθερης επιλογής της, να συνευρεθεί με τον κατηγορούμενο» κρίνει την Γεωργία Μπίκα η εισαγγελέας, στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα 401 πολυτελούς ξενοδοχείου. Η εισαγγελική πρόταση ζητά η υπόθεση, να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών κρίνει πως από τα στοιχεία της δικογραφίας «προκύπτει μετά βεβαιότητας, δίχως ψήγμα αμφιβολίας, ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον αυτή του βιασμού, τελέστηκε» σε βάρος της 24χρονης, η οποία έχει υποδείξει -εκτός του 27χρονου- δύο ακόμα άνδρες ως δράστες.

Μάλιστα καταλογίζει στην Γεωργία Μπίκα «ασύστολα ψεύδη, μυθοπλασία, διαστρέβλωση γεγονότων» και «ενορχηστρωμένη προσπάθεια απόδοσης ευθυνών». Επιπλέον χαρακτηρίζει την καταγγελία της «προσχηματική» και «με δόλο» επικεντρώνοντας σε αντιφάσεις των καταθέσεων της 24χρονης, όπως για παράδειγμα ως προς το πού και με ποιον βρισκόταν για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς πριν μεταβεί στο πριβέ πάρτι του ξενοδοχείου.

Τι είπε η Γεωργία Μπίκα στην κατάθεσή της
«Δεν θυμάμαι τελικά αν πήγα με τη θέλησή μου στο δωμάτιο που ξύπνησα την επόμενη μέρα. Αναγγνωρίζω με βεβαιότητα τον … (27χρονο κατηγορούμενο) ως έναν εκ των αντρών που μου ζήτησαν να κοιμηθώ μαζί τους και που επέμεναν παρά την αντίρρησή μου. Θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι ξαπλωμένη σε μια κατάσταση που δεν ήθελα αλλά δεν μπορούσα να αποτρέψω, ήθελα να δώσει το κορμί μου μια ώθηση να σταματήσει αυτό, καταλάβαινα ότι ήταν κάτι κακό αλλά δεν μπορούσα να το σταματήσω με τη δύναμή μου. Δεν θυμάμαι να είχα ανοιχτά τα μάτια μετά από ένα σημείο. Δεν θυμάμαι αν φορούσα ρούχα αλλά δεν θυμάμαι και να τα βγάζω (…) Το εσώρουχό μου το βρήκα στο πάτωμα κοντά στο κρεβάτι που κοιμόμουν» έχει καταθέσει η 24χρονη. «Δεν μου ασκήθηκε βία αλλά η συνουσία που ακολούθησε δεν θα λάμβανε χώρα αν εγώ ήμουν νηφάλια» έχει επανειλημμένα δηλώσει ενώπιον των Αρχών, η Γεωργία Μπίκα.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας πρότεινε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα η Γεωργία Μπίκα, με την ίδια να απαντάει λίγες μέρες αργότερα οργισμένη.

«Έπειτα από μια πρόταση της εισαγγελέως όπου κατονομάζει ψεύδη την τόσο σοβαρή μου καταγγελία, θέλοντας να υπερασπιστώ την ηθική και την αξιοπρέπειά μου δηλώνω την απογοήτευση και τη λύπη μου στη μέχρι τώρα δικαιοσύνη μιας και διαπιστώνω ότι τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια “βρωμιά” της κοινωνίας, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τη φωνή και την αλήθεια μου. Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα…

Υπάρχει κάτι, όμως, που παλεύω να πάρω πίσω, είναι το σώμα και η ψυχή μου που εγκλωβίστηκαν την ημέρα εκείνη! Είναι όλη μου η ζωή, έχω στόχους και όνειρα, θα παλέψω γι’ αυτά και θα τα καταφέρω γιατί πάντα η αλήθεια και το καλό πρέπει να νικάνε, δεν έχω χρήματα για να είναι εύκολη υπόθεση, όμως, έχω όλους εσάς και είναι το πιο δυνατό όπλο για να φανεί η αλήθεια! Ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξή σας!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.