Έκκληση Τζιλ Μπάιντεν από τη Χίο για προστασία των παιδιών προσφύγων

Έκκληση για τη στήριξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών απεύθυνε η Δρ. Τζιλ Μπάιντεν, πρώην δεύτερη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών και νέα πρόεδρος του διοικητικού συμβούλιου της Save the Children, η οποία επισκέφθηκε τη Χίο, για να ενημερωθεί για τα προγράμματα της οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στο νησί από το 2015.

«Τρία χρόνια από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης και ακόμα καταφτάνουν καθημερινά οικογένειες στην Ελλάδα, αναζητώντας ασφάλεια στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Χρειάζονται τη βοήθειά μας και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά», δήλωσε η Δρ. Μπάιντεν, έπειτα από την επίσκεψή της στη Χίο, συνοδευόμενη από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Save the Children, Κάρολιν Μάιλς.

Η Δρ. Μπάιντεν εγκωμίασε την Ελλάδα για τη «γενναιοδωρία» της και «τη φιλοξενία που προσφέρει στις οικογένειες των προσφύγων». «Οι οικογένειες αυτές έχουν περάσει πολλά. Είδα παιδιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες σε αυτοσχέδια καταλύματα στην παραλία. Συνάντησα επίσης μια μητέρα τριών παιδιών που εγκατέλειψε το σπίτι της στη Συρία, όταν αυτό βομβαρδίστηκε. Το μόνο που θέλει είναι ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά της, όπου θα μπορούν να πάνε στο σχολείο και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους», ανέφερε, προσθέτοντας πως όλοι -οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας, η κοινωνία των πολιτών- «πρέπει να δράσουμε πιο ενεργά».

«Τα παιδιά είναι τα πιο ευάλωτα στα κέντρα φιλοξενίας και στις άτυπες δομές. Υποφέρουν χωρίς τα βασικά είδη, χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, κοιμούνται σε επικίνδυνα μέρη και στερούνται ασφαλών χώρων, για να παίζουν και να μαθαίνουν» δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Save the Children Κάρολιν Μάιλς, συμπληρώντας: «Όλα τα παιδιά αξίζουν προστασία από τους κινδύνους, ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή και πρόσβαση στην εκπαίδευση. Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.