Έκλεβαν εξαρτήματα από σταθμευμένα αυτοκίνητα

Τέλος στη δράση σπείρας που διέπραττε συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων από οχήματα στα νότια προάστια της Αττικής έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ. προσήγαγαν από τη Γλυφάδα στο Τ.Α. Γλυφάδας και τελικά συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι, νωρίτερα, μόλις τους αντιλήφθηκαν, πέταξαν στο έδαφος μεταλλικό εξολκέα, ζευγάρι γάντια και κινητό τηλέφωνο.

Σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του 27χρονου ομφαλός κλειδαριάς αυτοκινήτου με εμφανή ίχνη διάρρηξης και ζευγάρι γάντια.

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 24χρονου, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, τρεις φίσες πρόσφορες για παραβίαση συστημάτων immobilizer και σπρέι πιπεριού.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο δράστες, μαζί με συνεργούς τους που αναζητώνται, είχαν συστήσει τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο συμμορία που αφαιρούσε συστηματικά, από τα νότια προάστια, εξαρτήματα από σταθμευμένα αυτοκίνητα, συγκεκριμένης μάρκας, τα οποία στη συνέχεια διέθετε σε τρίτους.

Τα μέλη της σπείρας διέθεταν κατάλληλη τεχνογνωσία και ειδικά εργαλεία για την παραβίαση των αυτοκινήτων και την απενεργοποίηση συστημάτων immobilizer.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, περίστροφο, 28 φυσίγγια και 11 κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 28 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων 11 στη Γλυφάδα, επτά στον Άλιμο, έξι στη Βουλιαγμένη και τέσσερις στη Βούλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.